dinsdag 5 mei 2015

Schoolreis 5 mei 2015

Hallo allemaal!
Wat beloofde een superleuke dag te worden, is het ook daadwerkelijk geworden!
Deze morgen vertrokken we om 8u30 met de bus richting de IJzertoren in Diksmuide. Toen we aangekomen waren kregen we een kort filmpje over het leven in de loopgraven te zien. Daar werden we toch allemaal even stil van ... Na het filmpje trokken we richting dakverdieping en hadden we dankzij het heldere weer (op dat ogenblik) zicht op onze kust.
Het werd een boeiende rondleiding doorheen het museum van de IJzertoren. We kregen heel wat uitleg over de Eerste Wereldoorlog. Onze monden vielen soms vanzelf open... Wat een tijd... Wat een leven... Wat een vreselijk gebeuren...

Toen we de IJzertoren buiten stapten was het weer opeens helemaal anders. Het werd goed doorstappen tot aan de bus terwijl de regen met bakken uit de hemel viel. De lucht was niet meer helder, maar grijs... Gelukkig konden we 'drogen' in de bus.
Maar als bij wonder stopte het met regenen toen we Bellewaerde naderden... En het werd een zaaaaalige namiddag. Wel wat veel wind, maar dat lieten de kinderen en wijzelf niet aan ons hart komen. Het was er helemaal niet druk en we konden telkens bijna onmiddellijk op de attracties.

Klik op de foto om de rest van de foto's te zien. En bekijk zeker ook eens de blog van het vierde leerjaar...

https://plus.google.com/photos/113418175138330186496/albums/6145474310143673297

Geen opmerkingen: